Programajánló

Fedezze fel Ön is a Balaton ezer arcát programajánlónk segítségével!

Programajánló

A Balaton partja számos kikapcsolódási lehetőséget rejt magában. Kulturális programok, fesztiválok, kiránduló útvonalak, történelmi helyszínek teszik a nyaralást tartalmassá.

Kirándulás Alsóörsön és környékén

Alsóörs igazi gyöngyszem a Balaton parti falvak között. Sétáljanak egyet az Ófaluban, álljanak meg egy percre a református templom előtt. A templomtól 15-20 perces sétával érhetjük el a 2015-ben felújított Somlyó-hegyi kilátót, ahonnan gyönyörködhetünk a körpanorámában. Alsóörsön található az ország egyik legrégebbi gótikus udvarháza, az 1500 körül épült török-ház, amely most kiállítóhelyként funkcionál, udvaráról pedig csodás kilátás nyílik a Balatonra. A séta utolsó állomásaként ajánljuk figyelmükbe a köznyelv által amfiteátrumként emlegetetett szabadtéri színházat, amely korábban kőbányaként üzemelt.

Veszprémi Állatkert

Alsóörstől nem messze, mintegy 15 kilométerre található a Veszprémi Állatkert, amely igazi kikapcsolódás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A különleges állatok mellett a gyermekeket kalandpark és az egyedileg tervezett Kölyökdzsungel játszópark várja. 2018 tavaszától ismét megnyitja kapuit a Dinó Park, ahol az érdeklődők a régészek munkájával és a dinoszauruszok világával ismerkedhetnek meg közelebbről. A Veszprémi Állatkert számos látnivalójával és programjával egész napos élmény!

Tihany

Szintén alig 15 kilométert kell utaznunk és megérkezünk Tihanyba, a levendula fővárosába. Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése. Az Apátság látogatása szinte kötelező program, és érdemes meghallgatni a méltán híres visszhangot is. Az Apátság felé vezető úton kellemes környezetben ebédelhetünk, kávézhatunk. Ha már itt járunk tegyünk egy sétát a tihanyi Belső-tónál is és vágjunk neki bátran a gejzírmezőhöz vezető tanösvénynek is. Nyugalom, béke és csodás természeti értékek várnak ránk!

Close Menu